keikutan ja tasapainoilen kulttuuri on muutosta

Puuttuva siru poliittista pukeutumishistoriaa

  • Leipzige Meuten
    Leipzige Meuten

Tämänpäivän äärioikeistonuoret eivät vahingossakaan pukeutuisi mihinkään natsirotsiin vaikka heidän ideologiansa vielä sisältää piirteitä jotka sopisivat sellaisten leimojen alle kuin "fasismi". Vaatteet eivät enää ole aatteet, nehän eivät edes näy netissä joka on poliittisen oikeiston tärkein toimintaympäristö.

Miten on vasemmiston laita. Vasemmistolla ei ole perinteitä jotka juontaisivat 30-luvulle tai niitä on vähän. Saksan kaupungeissa oli löyhiä työläisnuorten jengejä jotka pukeutuivat natseja provosoivasti eli kurittomasti. Jonkin verran on kuvamateriaalia mihin pääsee käsiksi hakusanoilla "Leipziger Meuten".

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän MattiUusimies kuva
Matti Uusimies

No onpas vallattoman kuritonta nuorisomeininkiä ;)
Polvihousuissa pitkin kyliä ja takki auki.
No joo, vakavasti ottaen lämmittävää että on näin perusinhimillisesti vastustettu liikaa kuria ja järjestystä pakkovallan ottaessa jalansijaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Joo, nykykriteereillä noi näyttää germanofiilisiltä partiolaisilta tms
Päivitettynä taitaa riittää että on polkupyörä! http://markkusalomaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1204...

Jouko Koskinen

Tp. hesarissa Saska Saarikoski ilkkuu persujen paheksuntaa kuvien naureskelusta. Kuvat on alkujaan otettu vasiten provosoimaan ja kun sitten 'provosoidutaan' niin se paljastaa salaliiton ja persujen typeryyden.

Toisaalla samassa aviisissa valitellaan Vihreät rp'n joutumista hallituskumppanien kyykyttämäksi. Mikä selittää kannatuksen putoamisen. Tässä tapauksessa ei poliittisella epäjohdonmukaisuudella, pukeutumistyylillä eikä typerillä möläyksillä olekaan mitään yhteyttä kannatukseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Pukeutumisella ilmennetään arvomaailmaa.
Niinkuin silläkin miten itsensä valokuvauttaa. Onhan perlookit paljon sympaattisempia kuin libertaristit esim täällä puhiksen profiilikuvissa.
Eihän nuo esimerkin nuoretkaan olleet kovin voitokkaita. Jos googlaat niin selviää että näihin vastarintajengeihin kuuluminen sai ennemmin tai myöhemmin Gestapon ovelle.