keikutan ja tasapainoilen kulttuuri on muutosta

Rasismi on rumaa

  • Malevitzin kaksi talonpoikaa
    Malevitzin kaksi talonpoikaa
  • Pussy Riotin edustajat Kaisaniemessä
    Pussy Riotin edustajat Kaisaniemessä

Klikkaa kuvia! ; )

Pussy Riot on mahtava taideprojekti. Pussy Riot vain pelkällä visuaalisella ylivoimaisuudellaan kaataa kaikki autoritaariset valtaideologiat.

Ne jotka eivät pysty mihinkään taiteelliseen ovat kaikkialla netissä. Kreikassa ja Venäjällä ja Unkarissa ne myös ovat talojen nurkilla ja vallan saleissa ja sopukoissa.

Mutta missään ja koskaan ne eivät saa mitään taiteellista aikaan. Ei mitään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

"Aluslaatta" ja "Ajovalo" :)

Neuvostokommunismin perinteitä kunnioittavia nimiä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nyt mää putosin kärryiltä. Mutta vartin googlailun jälkeen löysin Voiman artikkelin. ; ) http://fifi.voima.fi/artikkeli/2013/toukokuu/pussy...

Teppo Nygren

Pussy Riot on alkujaan ollut jotakin muuta kuin Venäläinen performanssiryhmä. Joku varmaan jostakin löytää sen, mistä tuo ryhmä on nimensä ottanut. Ennen pidätyksen tuomaa julkista kansainvälistä huomiota ryhmä oli melko tuntematon.

Tuossa on mielestäni aika hyvää tekstiä kyseisestä ryhmästä.
http://www.mahorkka.com/pussy-riot/

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Se on jotenkin mielenkiintoista, että Venäjällä tosiaan tämä: "Ryhmä kritisoi diktatuuria, sovinismia ja väkivaltaa" tarkoittaa tätä: "ajaa ajattelun vapautta, sekä mukautumattomuutta samankaltaisuuteen ja vallitseviin näkemyksiin".

Nämä ovat oikeita aktivisteja. Toimivat maassa, jossa meidän perspektiivistä suht viatonkin toiminta voi viedä todella ikävään tilanteeseen. Rohkeaa touhua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kyllä, ehkä suuri riskinotto saa ne myös teräsäytymään taiteellisesti. Putin painottaa natinalismia muttei pysty millään ilmentämään sitä muuta kuin naurettavilla irvikuvilla, esim oman hahmonsa julkituonneissa. Ja sitten nämä maanalaiset taiteilijat osuvat ihan ytimeen venäläisyyden tulkinnassaan!

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #7

Minä olen miettinyt sitä, että mitä jos Putin ei olekaan sitä, miltä näyttää. Että hän on ennemminkin kyllästynyt, velvollisuudentuntoinen virkamies, joka tarjoaa Neuvostoliiton tuhotöistä toipuvalle kansalle aikaa palautua pitämällä itse jonkinlaista performanssia päällä. Neuvostoliiton romahdus ei parantanut asioita, vaan ne ennemminkin lähtivät käsistä. Vuosikymmenien kulissien ylläpito ja näännytys manifestoitui ahneutena ja piittaamattomuutena. Putinissa kansa saa illuusion vahvasta johtajasta, joka sukeltaa aarteita ja painii tiikereiden kanssa, mutta hivuttaa pikkuhiljaa maata kohti suurempaa avoimmuutta. Ei nopeasti ja ja ryskyen, vaan hienovaraisesti.

Veikkaan, että jos joku näistä meidän päättäjistä pistettäisiin "ajamaan" Venäjää, tuloksena olisi katastrofi hyvin lyhyessä ajassa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #10

No tuo on hyväntahtoinen ja optimistinen selitys. Jos maalla ei olisi öljytuloja se olisi jo säpäleinä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #12

Mitä hittoa. Eilen minua sanottiin kommunistiksi ja nyt vielä hyväntahtoiseksi ja optimistiseksi!

Kyllähän tuo tulkinta sitä silti on, kieltämättä. Sitä kai vaan koittaa hakea eri perspektiiviä.

Joachim Seetaucher Vastaus kommenttiin #10

En oikein usko, kun tuo performanssi alkoi vasta kymmenisen vuotta Neuvostoliiton luhistumisen jälkeen ja on vuosien saatossa vain tiukentunut samalla kun avoimuuus on vuosi vuodelta supistunut.

Kyllä tilanne Venäjän kohdalla on pitkälti verrattavissa Saksaan, joka vajosi kaoottisuuteen ja hyperinflaatioon keisarivallan kukistumisen jälkeen niin sanotussa Weimarin tasavallassa. Se aika vastasi Jeltsinin aikaa luhistuneen Neuvostoliiton jälkeen. (Tästä voi päätellä kenen aikaa Saksa-analogiassa Putinin aika vastaa.)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #13

Mutta Putinin raivokohtauksia me ei saada nähdä netissä, vielä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #16

Sehän on niin botoksilla vedetty se naama, että on vaikea sanoa.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #13

Mutta 10 vuotta on ehkä juuri se aika todeta, että "ei tuu mittää tästä".

Tuo analogia on kieltämättä huolestuttava, kun ottaa huomioon vaikka sen lokakampanjan, joka näyttäisi olevan menoillaan Suomea kohtaan. Jos olisin kyynikko, enkä hyväntahtoinen optimisti, sanoisin, että se on propagandaa Suomen demonisoimiseksi. Siihen lisäksi vieläpä tämä dosentti Bät... Bäckman ja hänen pikku apurinsa pitämässä konferenssia, jossa puhuva historioitsija vapaasti tulkitsi jossain kirjassaan Suomen osaksi venäjää ja kaikkien viime vuosisadan selkkauksien johtuneen oikeastaan siitä.

"Venäjän laiton bolsevikkihallitus hyväksyi kaikkien alueiden laittoman irrottamisen imperiumista... Meidän on tärkeätä ymmärtää Suomen imperiumista irrottamisen laittomuus, koska Neuvostoliiton ja Suomen rajakiistat jatkossa perustuvat juuri tähän tosiasiaan"

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1409...

Severi Sironen

Terve taas.

On todella kammottavaa lukea erilaisten sensurointia oikeutettuna pitävien puhuvan ylipäätään rasismista.

---

Bannit voi kiertää poistattamalla kaiken tuottamansa.

Kyselin banneista ja kerroin, että kärsin assburgeriudesta. Ylläpito ehdotti, että ehkäpä joku voisi "ennakkotarkastaa viestit" ja kun kerroin takaisin ettei aikuisilla yksinelävillä assburgereilla ole "äitejä" tarkastelemassa ilmaisua, oli vastaus että " valitettavasti emme voi sitten suvaita." Jo tuollaisen ehdottaminen oli loukkaus vailla vertaa - en tule unohtamaan.

Täten pistin deletyspyynnön ja tässä ollaan vielä vähän aikaa selostamassa.

Tehkää hyvin ja olkaa onnellisia.

Hyvästi.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

terve.

huomasin jo päivällä, että tilisi on tyhjätty - kaikki viestit ja blogikirjoitukset poistettu siis palvelimelta.

jäämme kaipaamaan asianmukaisesti kärkkäitä kommenttejasi!!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Apua Severi, kyllä sinun pitäisi olla täällä, koska viestisi ovat koko ajan olleet kommunikatiivisia eikä mitään muilta kopioituja jankkauksia. Mä hyväksyn yksittäisten kommenttien poiston mutta en banneja soisi kellekään kun se kuin turpiin saisi. Severi nyt pitäisi löytää tapa julkaista sun juttuja jossain missä niitä voisi seurata. Facebook?

Severi Sironen

Alan olla ns. kypsä - joten ei huolta että tulee näkymään missään.

Veroeurot ja sekouskovaiset näille tavispskapäille kelpaa. Mutta täällä ei saa elää näkyvissä, jos vaikkapa on omassa maassaan "hieman haasteellisesta oireyhtymästä kärsivä." Meitä ei tarvitse suvaita. Verta uhraavia hulluja tarvitsee.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #22

Mun oli pitänyt kysyä jo aikaisemmin opetatko sä kivitaitoja eteenpäin jossain? Mä tunnen yhden kivimiehen Timo Pyhälä, tiedätkö sen? Just tänään kattelin kallionseinää ja mietin että Severi tietäisi miksi se niin himmeä.

Severi Sironen Vastaus kommenttiin #23

En opeta ainakaan jatkossa. Olen opettanut muutaman takokurssin joskus.

Tunnen hyvin vähän ihmisiä. Mutta tunnen muutaman kuitenkin.Yksi sivutoimena kiveä taiteillut miekkonen oli firmassamme töissä ja jäi just eläkkeelle - hältä sain innostuksen koko muotoilun kenttään. Tuota hemmoa en tunne, mutta kiitos tiedosta. http://www.helsinkisculpture.info/pyhala.html

Samantyylinen muotokieli vähän kuin itselllä noissa hommissa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #24

Se on myös muusikko. Mullakin ei asperger mutta keskittymisvaikeuksia ja sosiaalista kömpelyyttä ja kulmikkuutta. Piirtäminen on auttanut ja viimeaikoina rytmiikka- ja tanssialkeisopinnot. Voisitko sä saada jäädä vaan vapaavuoroon?