keikutan ja tasapainoilen kulttuuri on muutosta

Suomalaisia piirtäjiä 6

  • 100km/h Lakalaivan liittymästä läpi
    100km/h Lakalaivan liittymästä läpi
  • Isä, Sarjakuvakirjan kansi
    Isä, Sarjakuvakirjan kansi

Olen aina ollut heikkona kuviin jotka kuvaavat pohjoista ympäristöä, Suomea pohjoisena maana. Hanneriina Moisseinen menee monestakin syystä minulla heti syväjakeluun ja myös tunnen kunnioittavani ja ihailevani tätä piirtäjää. 

Hanneriina Moisseisen eeppinen sarjakuvaromaani Isä on lapsuudenkuvaus joka rakentuu kadonneen isän mysteerin ja surun ympärille. Minut teos saa nöyrän sanattomaksi joten laitan linkin netistä löytämääni blogiin aiheesta.

http://sbrunou.blogspot.fi/2013/05/hanneriina-moisseinen-isa.html

Hanneriina on myös havainnut kirjailun ja piirtämisen välisen yhteyden ja hyödyntää sitä töissään. Kaikki joita aihe kiinnostaa tutustukoon Theodor Schvindtin teokseen Ompelu- ja nauhakoristeita joka on mahtava avain karjalaisen kirjonnan maailmaan 1800-luvun lopulta mistä kirjasta SKS on tehnyt version 1982. Uusi painos tästä teoksesta olisi paikallaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

En tiedä onko sinulla tähän juttuun mutta vinkkini on, että eräs aika mainio suomalainen piirtäjä, joka ei ole minä vaan turun piirustuskoulun käynyt oitäisi löytyä minun nimelläni helmestä. Tarkistutin onko vielä sinne rekisteröitynyt muutöma päivä sitten. Jos käyt siellä päin joskus tee mielellään juttua. Voin myös lähettää postissa jos saan osoitteesi.Esimerkiksi edellinen vastaaja, jonka tiedot löydöt netistaä välittää varmaan mailisi minulle.