keikutan ja tasapainoilen kulttuuri on muutosta

Kaikki blogit puheenaiheesta Feminismi

Viihdettä Vihreitten iltojen iloksi

Tämä liittyy Vihreitten juuri päättyneeseen puoluekokoukseen, mutta en kehdannut panna tätä kuitenkaan Puheenvuoroon. 

Johon tällä 'kulttuuriteolle' nauravat naurismaan aidatkin, mutta feministit paikan päällä ottivat sen kyllä vakavasti.

Avainsana: #powerpimppi

Joonas Berghällin kummallinen kuva miehistä

Arvostan suuresti Joonas Berghällin hyviä tarkoitusperiä. Hän tahtoo tehdä hyvää ja se on hieno asia. Hänen uusi elokuvansa Miehiä ja poikia jätti minut kuitenkin hieman hämmennyksen valtaan.

Ensinnäkin kehut: Berghäll osaa toden totta ohjata. Kuvat ja leikkaus ovat upeita. Dokumentti on kaikilla tasoille todella laadukasta työtä.

Ongelmana on sen sisältö. Mikä on elokuvan pointti? Näitä surkeita tarinoita on ennenkin kuultu. Pohjimmiltaan kyse on vain keskimääräistä laadukkaammasta jaksosta Mirja Pyykön tirkistelyohjelmia.

Suhtaudumme transsukupuolisuuteen väärin

Oletan, että kaikki, jotka tätä lukevat, tietävät mitä "transsukupuolisuus" tarkoittaa. Kyseessä on ilmiö, jonka kritisoiminen herättää usein heti äärimmäisen negatiivisen reaktion. Jos kyseenalaistat asian, niin sinut leimataan heti vaikka ja miksi uskonnolliseksi fanaatikoksi.

Vähemmistöjen osallistumisesta mihinkään kilpailuihin

Minua alkavat vähitellen ottaa päähän erilaiset vähemmistöt, eivät siksi että he ovat vähemmistöjä, vaan siksi etteivät he osaa olla mitään muuta sen lisäksi. Eilen oli Euroviisujen finaalit ja olin jo hetken tyytyväinen että selkeästi homoseksuaalisuuteen ja ristiinpukeutumiseen olemuksellaan viittaava Conchita Wurst voitti, sillä hänen sijoittumisensa muuksi kuin voittajaksi olisi tulkittu suvaitsevaisemattomuuden merkiksi ja sitä kaahotusta ei jaksa kukaan kuunnella, minä ainakaan.

Julkaise syötteitä