keikutan ja tasapainoilen kulttuuri on muutosta

Kaikki blogit puheenaiheesta Special Broadcasting Service

Ylen tärkeä Yle täyttää 90 vuotta

# Yleisradio juhlii 9.9. 90-vuotista toimintaansa. Kyseessä on julkisen hallinnon radio- ja tv-yhtiö, jollaisia on kaikissa sivistyneissä demokratioissa. Yleisradion toimintaa valvoo hallintoneuvosto, jossa kaikki poliittiset puolueet ovat edustettuina. Minkäänlainen yksipuolinen propaganda ei siis saa tulla Ylessä kuuloonkaan. Tarvitaan aina vastaväitteitä ja keskustelua. Toimittajien pitää etsiä totuutta kuin tullin huumekoira. Elämmehän sananvapauden mallimaassa.

 

Ylen ensimmäinen radiolähetys 9.9.1926

Australia-päivä 26. tammikuuta on iloinen kesäjuhla

# Tammikuun 26. on Australiassa kansallispäivä, Australia-päivä, Australia Day. Sitä vietetään etelän kesässä useimmiten ulkoilmassa rannoilla ja pihoilla. Tämän päivän vietto poikkeaa siis äärimmäisen paljon Suomen itsenäisyyspäivän pönäkästä juhlinnasta pohjolan kaamoksessa.

   Olen seuraillut Australia-päivän viettoa kolme kertaa itse paikalla. Vuosina 1983 ja 1984 olin Sydneyssä ja vuonna 1989 Brisbanessa. Parina vuonna olin ystävien kanssa iloisen ruokapöydän ääressä. Kerran kävin kaupungin keskustassa seuraamassa paraatia.

Julkaise syötteitä