keikutan ja tasapainoilen kulttuuri on muutosta

Syötäviä hyönteisiä?

http://www.fao.org/forestry/edibleinsects/en/

Kai se jo tänä kesänä pitäisi aloittaa, hyönteisten syönti.

Ainoa mitä olen ajatellut ovat marjaluteet. Että niitä keräisi mausteeksi, korianterin korvikkeeksi Mutta eihän nekään varmaan hyviä ole.

Kuulemma sellaiset valkoiset turilaat joita kompostikasoissa asustaa voisivat olla hyviä ja ravintorikkaita.

Vinkkejä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen

Itä-Afrikassa opin herkuttelemaan grillatuilla heinäsirkoilla. Suomalaiset sirkat ovat liian pienen tuntuisia, häviävät miltei olemattomiin grillissä. Mehevät toukat voisivat tulla kysymykseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Pitää ruveta maistemaan. Nälkä on aina kuitenkin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Laittaisin korianterin ihan korianterina.

Yksi vanha tuttu pyydysti hepokatteja paahdettavaksi. Niissä on jo jotain syötävääkin.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Mitenkähän nuo kotimaiset etanat sopivat pannulle? Mikseivät sopisi?

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen

Mökillä löysimme ukkoetanoita. Kysyttäessä eläintieteen laitoksen asiantuntija oletti, että ukkoetanassa on pääasiassa rasvaa ja liian vähän lihasta grillaukseen. Emme siis kokeilleet.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Ystäväni seurustelee thaimaalaisen naisen kanssa ja oli käymässä tämän kotona Thaimaan maaseudulla. Kertoi, että kainouttaan yritti vaivihkaa kysellä josko muurahaiset olivat keitossa vahingossa. Kävi ilmi, että se oli muurahaiskeittoa. Keittovaiheessa oli lisätty myös kekoa. Se kuulemma antaa hapokkuutta. Samalla reissulla ystäväni oli kauhistellut pihalla tepastelevaa jättimäistä skorpionia. Naisen veljetkin olivat innostuneet siitä - ja heittäneet sen samantien grilliin.

Vieraillessani heidän luonaan, huomasin, että nainen keräsi kaikkea mahdollista, mitä tukholmalaisesta luonnosta löytyy ruokapöytään. Rypsinlehdet jäivät mieleen salaatin lisänä. Toki oli muutakin vähemmän maatalousvaltaista.

Meillä on opittavaa.

Edit. Pitikin oikein googlettaa, kun oli toisen käden tarinaa. Taitaakin olla ne muurahaiset jotka antavat hapokkuutta. Varsinainen perinteinen thai-keitto taitaa koostua muurahaisen munista.

http://www.dailykos.com/story/2012/03/06/1071786/-...

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Olen syönyt yliopistolla ruotsalaisen vastaväittelijän tuomia suklaakuorrutettuja muurahaisia 70-luvulla. Muutoin en noista ötököistä pidä enkä niitä ole innostunut kokeilemaan. Onks ihan pakko edes?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minua kiinnostaa koska se ehkä olisi taloudellisesti kannattavaa jos löytyisi uusi herkku jota ennen ei ole tohdittu maistaa. Vaikka luultavasti se olisi jo löydetty.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #33

Tuttava tekee villiyrteistä pestoa. Oletko kokeillut?

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Paha lähteä sanomaan

Kerran kyllä suutahdin pimpparilaisille (noin 7-9 kpl) kun olivat laskeutuneet iltapäivädrinkkiini jossa oli pakollisen alkoholin lisäksi jotain sokeripitoista liuotinta mukana

Ajattelin sitten semmonen soppa saatana
Yksinteoin kumosin virkaatekevän keiton kitaani pureskellen nuo metsiemme kelta-mustat pieniksi paloiksi (kova kohtalo heillä)

Muistinvaraisesti ei mitään tuntemuksia iltasella eikä vaivoja aamusella
Syötäviä ovat ainakin alkoholimarinadin kera siis

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Tuo on muuten aika vaarallista. Harri Sirolan novellissa (muistaakseni kokelmasta Silkkaa kalajuttua) yksi kaveri juo vahingossa mehuunsa menneen elävän ampiasen, joka pistää sitten kurkussa ja... arvaa loput...

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Juu tuota aamulla kyllä hieman kuin enemmän mietitytti oma nerouteni
Kerran pistänyt ihan ulkoisesti kurkkuun ja kun olen allerginen niin avot
Sitten oltiinkin ensiapuasemalla kun ei henki kulkenut

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Osta moottoripyörä ja ajele iltahämärissä suu auki, niin iltapala on aina taattu.

Onnellisen motoristinhan tuntee siitä, että hänellä on hyttysiä ja paarmoja hampaanvälit täynnä.

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Tekee muuten yllättävän kipeää avopottaa käyttäessa kun sellainen "B52:nen" tulla kopsahtaa kupoliin (bonuksena sotamaalaus pörriäisen levitessä pitkin kärsinyttä kärsää)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Halvatunpapoissahan se isäukko saa ohiajavasta avoautosta keinopeniksen kypäräänsä. Josta takana istuva tytär kyselee isältään: "mikä se oli"?

Johon isä nopeasti vastaa, että kimalainen.

Tyttö huokaa hiljaa tarakalla, mutta olipas sillä iso mulkku.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Polkupyöräillessä lepikon ohi hyönteiset nautitaan sisäänhengityksellä.