keikutan ja tasapainoilen kulttuuri on muutosta

Uusi torstainen suviskoira

 • Herkules taltuttaa Kerberoksen
  Herkules taltuttaa Kerberoksen
 • Herkules muuttaa joen suuntaa
  Herkules muuttaa joen suuntaa
 • Hekules nitistää villisian
  Hekules nitistää villisian
 • Herkules nitistää hydran
  Herkules nitistää hydran
 • Herkules painii
  Herkules painii
 • Herkules ja Kreetan Härkä
  Herkules ja Kreetan Härkä
 • Herkules siirtää vuoria
  Herkules siirtää vuoria
 • Paini leijonan kanssa
  Paini leijonan kanssa

Herakles joutui suorittamaan urotöitä. Näin kertoo Wiki:

Kahdestoista ja viimeinen (ja vaikein) tehtävä oli koirahirviö Kerberoksen hakeminen manalasta. Herakleen oppaina manalaan toimivat Persefone ja Hermes. Manalassa Herakles suututti ensin Haadeksen karjan, joka lähes surmasi hänet. Sen jälkeen hän tapasi ystävänsä Theseuksen ja Peirithooksen, jotka Haades oli asettanut Unohduksen tuoleille, ensin mainittu hänen onnistui pelastaa. Nähdessään Herakleen urotyöt Haades suostui luovuttamaan Kerberoksen, mutta sillä ehdolla, että Herakleen oli vangittava se ilman aseita. Herakles muisti, että koirat vihaavat eniten niitä, jotka pelkäävät koiria, joten hän yksinkertaisesti käveli Kerberoksen luokse ja kytki sen liekaan. Tarun toisessa versiossa hän voitti sen painissa.

Sekä Herakleen, jota myös Herkulekseksi nimitetään, hahmo että hänen tapansa taltuttaa koirapeto ovat helposti lähestyttäviä. Ei edes tällaista suvisfeministiä yhtään ärsytä tämä Herakles ja hänen onnistuneet urotekonsa, varsinkaan kun kuvaajana on Zurbaran. http://en.wikipedia.org/wiki/Francisco_de_Zurbar%C3%A1n

Eiköhän Herakles tai Herkules ole vaan voimakasta yksilöä kuvaava myytti. Maalauksissa voima näytetään asennoilla, lihaksilla ja massalla silti Herakleen tärkeimmät ominaisuudet ovat siinä miten hän voimiaan käyttää.

Koiranomistaja jonka koira käyttäytyy hyvin on muiden ihailun kohde.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Monissa antiikin kreikan kuvissa Herakles on kuvattu leijonatalja hartioillaan, eläimen pää oli päälaella.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Turkisten käytön symboliikka on oma lukunsa.
Olisiko Herakles-myytissä kysymys ihmisen ylivaltaisesta suhteesta luontoon. Ison koiran hallitseminen tai minkä tahansa seuraeläimen ja turkisten kantaminen on merkki tai viesti siitä että ihminen hallitsee luontoa "hyvällä".

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Eikös sitä jokaisessa koirassa ole jonkinverran,ihan sisäsyntyisesti tuollaista kerberosta?Tulijat syynätään heti kynnyksellä,kun eivät ole
vielä kun puoliksi sisällä.Kyllä minutkin tarkastetaan joka kerta,kun jostain reissuilta tulen.On koitettu opettaa piskuliinia ja kävijöitäkin,mutta kun luupäitä ovat kaikki,vaikka muuten mukavia...siis koiruus ynnä immeiset.Pari kertaa olen maininnut suunnitelmista koiranahkarukkasten suhteen,mutta neito ottaa esille sen eniten ihmetystä kuvastavan ilmeensä ja puhekuplassa selvästi seisoo..mä en nyt yhtään ymmärrä mistä sä puhut.Herakleen lihaksista puheenollen,kyllä meillä miehillä tuollaiset lihakset on,mutta monella,kuten minullakin ne on piilossa,ei ne näy.Mutta tärkeintähän onkin se sisäinen kauneus,eli jos katsoja haluaa,niin se voi kuvitella ne piilo muskelit...no joo vanhan ukon horinoita..yrittää nyt vaan kestää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No mähän kestän ku mä oon samaa mieltä. Nuo muskelit noissa kuvissa ovat symbolisia sitä juuri yritin sepustaa ja kuvan varsinainen aihe on rohkeus. Lihas on noissa kuvis allegoria rohkeudelle ja hyvyydelle ja viisaudelle ja niin edelleen.
Muuten jos ajattelee eläimiä vaikka koiria niin nehän myös tulkitsee ihmiset oikeiden asioiden pohjalta eikä minkään sellaisen kuin status jne.
Miehet usein luulee ainakin jotkut miehet että naiset katsois ruumiinrakennetta tai statusta. Naiset taas katsoo aika paljon vaan kontaktikykyä mikä ilmenee kyllä eniten tavassa vastata katseisiin ja muutenkin näyttää että täällä on antenneita.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ainaskin jotkut naiset katsoo ruuminrakennettakin ainaskin piirtäessään alastonmallia.
Kiitos Sini oli paremp päivä kun olisi osannut odottakaan ja sain vastauksenkin kuvan pikkutytöstä. Paljonhan IT:kin opittiin!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #5

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset