keikutan ja tasapainoilen kulttuuri on muutosta

Sunnuntainen suviskoira 4

 • Andrew Wyeth Rakki
  Andrew Wyeth Rakki
 • Andrew Wyeth Yönukkuja
  Andrew Wyeth Yönukkuja
 • Andrew Wyeth Akvarelli
  Andrew Wyeth Akvarelli
 • Andrew Wyeth Piirustus Saksan paimenkoira
  Andrew Wyeth Piirustus Saksan paimenkoira

Wyethin koirien tapa olla ja asua tai liikkua maisemassa on ihmeen tutunoloista vaikka on Uudesta Maailmasta tai ehkä juuri siksi.

Omaleimaista eurooppalaisuutta näkyy Suomessa oikeastaan vain vanhojen kaupunkien ydinkeskustoissa ja eri tavoin kukoistavilla alueilla kun taas tavallinen suomalaistaajama nykyään on yhtä omintakeinen kuin lenkkitossu. 

Näistä kuvista tykkään eniten akvarellista koska liikkuvan hahmon vapaa ja kuitenkin nappiin menevä lähes läiskämäinen merkki on sellaista mitä itsekin haluaisin tavoittaa.  Pieni yhtäläisyys tiettyjen koirarotujen esim scheeffereiden ja varisten välillä on aina huvittanut minua. Tuossa akvarellissahan se näkyy.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tuli koiriani ikävä. Ovat muuttaneet manan majoille. Koiria on yllättävästi eri taiteilijoiden töissä. Nyt vaan tuli mieleen, että näin olisi. Pitääpä tarkastella sillä silmällä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kiva kuitenkin kuulla että juuri näistä kuvista tulivat koirasi mieleen. Aina en tiedä näkevätkö lukijat valitemissani kuvissa yhtään mitään.
Kyllä koiria on melko paljon kuvataiteessa vaikka en ehkä pysty sarjaani enää pitkään kuvataiteen varaan rakentamaan. Haluan kuitenkin valita kuvia joista minulla itselläni on jonkinlainen fiilis. Koira ei sinänsä tee maalauksesta bloggauksen arvoista jollei ole kiinnostava tai herätä ajatuksia.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Olisikohan koirissa kuitenkin enemmän luonnetta taiteilijan kuvattavaksi kuin esimerkiksi kissoissa? Olen elänyt koko ikäni erirotuisten ja eriluontoisten koirien kanssa. Ne ovat olleet pääasiassa uskollisia ystäviä. Ensimmäinen kaverini tai oikeastaan vahtini oli saksanpaimenkoira. Se suojeli ja ehkäisi tekemästä tyhmyyksiä. Tuo kuva levossa olevasta, mutta ikivalppaasta saksanpaimenkoirasta on sillä tavoin hyvä. Et voi tehdä mitään ilman, että se jäisi huomaamatta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #3

Sen on täytynyt olla hieno kokemus, koira ihan oikeana ystävänä. Ystäväthän vähän kaitsevat toinen toisiaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #3

Kyllä kissojakin löyty taiteesta ja varsin persoonallisia. Musta kissa ehkä ei niin kovin luonnikas ole enemmän symbooli, mutta muistui mieleeni Antti Alfhtanin keväinen blogi jossa oli samanlainen musta kissa kuin napurilla jossain romattisen tyylisessä maalauksessa.
Ne ensimmäisen kuvan koirat ovat metsästyskoiria ja toisessa nukkuu vahti.
Akvarelli on upea!

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen

Mielestäni kiinnostavin on Yönukkuja. Työssä on tavoitettu herkkä hetki: koira on juuri nukahtamassa mutta pää on vielä ylhäällä. Oikeampi nimi olisi kenties Torkkuja.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Niinhän vahtikoira torkkuu, aina valppaana.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Siinä on vielä pohjoismainen hämärä kesäyön valo.