keikutan ja tasapainoilen kulttuuri on muutosta

Lauantainen suviskoira 5

Dog walkers on uudehko ammattityhmä jonka näkee työskentelevän Tukholman kaduilla. Tietämätön voi ihmetellä miksi kenneleitä on niin paljon mutta kysymyksessä onkin koiranulkoiluttajat jotka huolehtivat isojen kaupunginosien koirista "mattejen" ja "hussejen" ollessa töissä. Mutta että näillä koirien puistotädeillä ja -sedillä on myös koiria koiravaunuissa on uusinta uutta, myös huonosti kävelevien koirien pitää päästä ulos. http://www.expressen.se/husdjur/dans-och-hemester--tre-heta-hundtrender/

Hieman hassun näköistä se kieltämättä on kun koiria lykätään kärryissä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Dogwalkereita on ollut jenkkilässä jo kauan, on varmaan tullut sieltä. Kärryissä lykkääminen selittyy silläkin, että varsinkin jos koiralla on lonkkavika / dysplasia niin vanhemmiten esiintyy kipuilevaa nivelrikkoa.

http://www.dogwalker.com/

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onhan se jenkkiläistä perua kun käytetään surutta englanninkielistä termiä. Tottahan se on että lonkkavikaisenkin koiran on hyvä päästä ulos.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Koirankävelyttäjät ja koiravaunut,

Pitäisköhän Viiville värkätä sivuvaunu tohon mopoon sellaisia päiviä varten,kun matka ei tunnu maistuvan..niitäkin on,vaikka hyvin harvoin.
Toi koirankävelyttäjien ammattikunta vaikuttaa,jotenkin niin peri amerikkalaiselta hömpältä lähinnä.Onko koirakin silloin pelkkää statusta,samoin,kuin limusiini tai joku muu,jos ei sitä itse pysty /viitsi/halua, sen kanssa kulkea ja touhuta,eli koira on pelkkä esine.
Vaikeaa kuvitella,että koiraa ulkoiluttaisi jatkuvasti joku muu,vaikka siihen itse pystyisi.Juttu on tietysti kokonaan toinen,jos jostain syystä ei pysty,siis tarkoitan lähinnä sitä,että ei pysty fyysisistä,tai miksei psyykkisitäkin syistä..jostain vakavasta kumminkin.
Koiravaunut..no joo...en tiedä..joissain tapauksissa ehkä..kun koira kärsii jostakin vammasta tai sairaudesta,eikä asiaa voi hoitaa,niin se armeliaisuudesta annettu piikki on inhimillisempi..tai tässä tapauksessa kai pitää sanoa eläimellisempi.On liian paljon kärsiviä eläimiä,syystä ettei ihminen pysty tekemmään oikeaa ratkaisua,kun se on tehtävä..noh taisin livetä vähän sivuraiteille,mutta olkoon..

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Näinhän se on. Helppo sanoa teoriassa mutta käytännössä varmaan haluaa pitää kaverinsa elossa myös kremppoinensa.
Amerikkalaisesta se ainakin näyttää kun nämä koirien puistotädit tai sedät kulkevat hienoilla kaduilla ja homma toimii; rahalla saa ja kaikki on järjestettävissä, perin erilaista kuin kotona Koivukylässä missä koirat aina ovat perheenjäseniä.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Aivan ei se käytännössä helppoa ole,ei ensinkään,mutta joskus välttämätöntä.
Olen surrut eläimiäni yhtäpaljon,kuin ihmisiänikin.Vuosienkin jälkeen jostain tulee joku muisto ja ikävä ja kaipaus tuntuu ihan kropassakin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Hannu, en minä sitä koiran ulkoiluttamista hömppänä pitäisi ainakaan siinä tapauksessa jos omistaja(t) tekee pitkää työpäivää, varsinkaan jos kotiin jää vain yksi koira.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Juu toki,ilmaisin vähän turhan laveasti voihan se näinkin ja siellähän ne työpäivät on usein toista luokkaa,kun meillä.Mutta vois sitäkin miettiä,että pitäisinkö koiraa,jos mulla ei olis sille aikaa,kuin muutama tunti vuorokaudessa ja siitäkin menis melkonen osa nukkumiseen.Kuinkahan suurta tarvetta meillä täällä mahtais olla..joitain visioita tulee mieleen,joissa tuollainen mahdollisuus vois olla hyvinkin paikallaan.Koirahotellejahan meillä käsittääkseni on,jos pitempiä aikoja ollaan poissa.
Ei sen puoleen..just nyt jos olis joku muu niin en vastustais,neito kattelee tossa taas just sillälailla,että lähteä pitäis.ruoan jälkeen ramasee,niin perhanasti..ja ulkona on märkää..sadetakit molemille niskaan ja viiden kilsan lenkki ja sen jälkeen mennäänkin saunaan..molemmat.