keikutan ja tasapainoilen kulttuuri on muutosta

Maanantainen suviskoira 7

  • Pierre Bonnard
    Pierre Bonnard

Aika alkaa virittäytymään jouluun. Mulla toimii tämä maalaus hyvin siinä suhteessa. Kun valot vähenevät luonnossa ne alkavat hehkua kuvissa ja valaistuissa paikoissa ja naapurien ikkunoissa ja itämaisten tietäjien lahjoissa ja silloinkin kun silmät on kiinni. Ehkä värit ovatkin jotain harhaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kun olisikin tuollainen kylpyhuone, jopa piristyisi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

kyllä kuin makaisi ammessa keskellä lasimaalausta samalla syvällä rauhoittavassa vedessä ja kirkon ikkunan juhlassa. Mutta vain aidoilla lasitteilla tehdyillä kaakeleilla on sicken lyster, eikä niitä mistään saa. Ovat aikoinaankin olleet pirun myrkyllisiä tekijöilleen veikkaan.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Vaikka ei olisikaan lyijylasitteita niin voisi tuosta kuitenkin vähän mallia ottaa kylppäriremontille. Luulen vain, ettei tuon sävyisiä kaakeleita löytyisi valikoimista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin just. Mä olen asunut joskus omakotitalossa ja ainoa mitä mä kaipaan oli vanhaan pyykkitupaan tehty kylppäri johon tuli valo kivijalan ikkunasta siis syvästä ikkunasta. Luonnonvalo kylppärissä ihan litteästäkin ikkunasta olisi ihana.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Niin minäkin olen aina haaveillut luonnonvalosta kylppärissä, voisi pitää viherkasvejakin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mä haluaisin samanlaisen iloisen vessan kun Hundertwasserhausissa on, mutta kun tuli ostettua pikkuhuoneeseen vähän kalliimmat kaakelit niin ehkä seuraavaan huusholliin.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Hundertwasserhaus

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #6
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #7

No ei ollunna, eikä Hundertwasserhaus kirjassanikaan, mutta vähän vino lattia ja iloisen värisiä laattoja. Itellänikin on vain hatara muistikuva jotta jos ja kun sen toteuttaa niin tarttis ottaa paikan päällä kuva.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #8

Vino lattia viivästyttää dementiaa jos sen siis oppii ennen kuin dementia on alkanut. Tasanen lattia vanhukselle joka on paljon sisällä tekee käynnin epämielyttäksi. Toki rollaattoria on vaikeampi hallita alamäessä tai se karkaa kun istuu pytyllä : )))).
Tukholman Gärdetissä on vanhusten liikuntaulkoilupuisto jossa on tasapainoratoja ja köysisiltoja ja aaltoilevia siltoja jne.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #9

Tampereellakin on vanhusten liikuntapuisto, mutta en ole vielä käynyt tutustumassa siihen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #10

Lahdessa on kuulemma joku ihan mahtava lasten leikkifantasiapuisto. Ehkä ei talvella kuiteskaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #9

Ei ainakaan siihen Hundertwasserhausin kahvilan vessaan, jossa minä olen käynyt rollaattoria mahtuisikaan. Ihan snadin kotivessan kokoinen, muistan vaan että lattia oli vino. Pahus kun ei ole muilla kerroilla siellä käydessäni ollut vessahätää, voisin muistaa paremmin :)

Tasapainorajoista kun tuossa yllä kirjoitit / olet kirjoittanut koiruuksista: varsinkin pieninä pentuina niiden tarttis saada liikuntaa muuallakin kuin tasaisella maalla kuten asfaltilla, ninku tasapainoaistinsa kehittymisen vuoksi.

- Kaipa koiruuksilla joitain luontaisia taipumuksiakin on, mutta olen kerran nähnyt pelkällä tasamaalla ulkoilutetun rekun maastossa taipumuskokeissa, ja kauniisti sanottuna sillä ei ollut kotikenttäetua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #13

Tuota en ole kuullutkaan vaikka selvältä se kuulostaa. Entäs lapset jotka käy citymarketissa ulkoilemassa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #14

Nyt kysyt vaikeita, lasten osalta en ole lukenut vaikka tasapainon hallinnan luulisi olevan vaikeampaa kahdella kuin neljällä jalalla.

Jotta vastaus on että en tiedä, vaikka aikanaan kaikenlaisia Montessorin ja muita lastenkasvatuskirjoja luin. Siitä huolimatta kasvatin lapset perinteisin keinoin, kiristyksellä, lahjonnalla ja uhkailulla - ainakin niin vastasin jos joku sattui kysymään miten olen lastenkasvatuksessa onnistunut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #16
Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Niin on tännekin rakennettu keskelle keskustan hienointa puistoa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tampere on kiinnostava. Sit kun mä saan digikameran hankittua meinaan laittaa töitäni sellaiseen elektrooniseen valokuvakehykseen joita kuulemma on ja viedä johonkin kirjastoon esille, ehkä mpereelle. (Mpere on Tampere etelä-afrikaksi siellä olen käynyt ja nimet olivat tuollaisia, esim mtubatuba.)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Meillä on siipan E-Afrikan tuomisina joku mikä se ny olikaan (kaivos?)sanakirja, joka ei tietenkään katsoessani ollut kirjahyllyssä sillä paikalla millä piti, jotta ne helmet jää nyt kertomatta :( Mutta jos löydän niin joskus toiste.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #18

Kaivosslangissa on suomalainenkin sana "saha", koska siellä on ollut jonkun verran suomalaisia töissä, jotain tollaista muistan ja kävinkin kaivoksessa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ai niin, asiaan Hakkila, sanoi joskus joku eduskunnassa: tosta kuvasta että siitä tulee mieleen ranskalaiset laatat, ne terrakotat sun muun väriset.

Ja kun tuon kirjoitettuani Wikipediasta tsekkasin niin sokeakin kana taisi löytää jyvän - tai sitten ei.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Pierre_Bonnard