keikutan ja tasapainoilen kulttuuri on muutosta

Tiistainen suviskoira 7

  • Mirò
    Mirò

Miro oli Jyrki Parkkisen toivomus kun sarjan aluksi kysyin toiveiden perään. Tämä työ on minusta paras niistä lukuisista joita Mirolta on koira-aiheesta.

Jätkä on lennokas mutta onko hän mitään muuta, kuvataiteen Abba.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ajatteleminen on aina vaikeaa, ja varsinkin kun kello on paljon, mutta jos kysyttäisiin ostaisinko tuon saman hintaisen joukosta niin heti. Jes!

http://www.youtube.com/watch?v=Rdt0ZA0JWeE

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

On se kyllä ihanan sujuva ja lennokas. Ja siinä on jotain lempeää. Paljon parempi kuin muut Miróon työt. Saa nähdä löytääkö Jyrki P. enää tänne.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tähän mennessä paras on Miro.

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen

Kiitos Sini, olen otettu.
Miron rinnalla mainitsin Paul Kleen. Hieman samansukuisuutta on koirissa:
http://www.paintingmania.com/howling-dog-115_1889....

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kiitos ; )
Musta samansuuntaisuus on näennäistä vaikka ymmärrän mitä tarkoitat. Molemmat erottavat värin ja viivan itsenäisiksi toimijoiksi, mikä on ihanaa.
Kleellä on enemmän musikkia, Mirolla infantiilia erotiikkaa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Samoin minä ja minulla olikin nuorena vahvasti Miro/Klee kaudet, jolloin yritin matkia heidän tyyliään epätoivoisesti, mutta tulokset olivat kovin vaatimattomia. Kehystinkin muutamia töitäni, mutta nyt jälkikäteen ne vain hävettävät. Täytyypä kaivaa ne taas esille jostakin komeron pohjalta:)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ehkä ne ei enää hävetäkään. Kopioinnissa ja vaikutteiden otossa ei ole mitään hävettävää.

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Tuon Miron tiesin joksikin muinoin eläneeksi ilmeisesti maailmanluokan maalariksi,en sen enempää.Googletin ja Wikistä löytyi varsin kattava selvitys,joten pikku pätkän taisin saada sivistystä lisää :)
Minä kun en osaa kuitenkaan analysoida Sinin ja Jyrkin tapaan,niin muutan tuonkin kuvan eläväksi.Ei oo ensinkään vaikeaa ja ettehän nyt sunkaan arvaa,mistä tuo "kuvan kaltainen" elukka löytyy..tossa se nyt kuorsaa tuo hento neito jalkojeni juuressa..suht pitkän koirantyhjennysreissun jälkeen.
Tuo Viivi on varsin ilmeikäs ja eleikäs otus.Paljon filmaattisempi ja kenties fiksumpikin,kuin edeltäjänsä.Kun se innostuu jostain,tai peuhataan se on hirveä härdelli..silmät ristissä välillä innostuksesta..hyvä,että kasassa pysyy..ettei repeä kuvan koiran kaltaiseksi..just sellaista riemukasta tanssia,kuten joskus taisin kertoakkin..Olenko outo,kun näen sen liikkeen tuostakin kuvasta?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Päinvastoin! Mikä vitsi kuvataiteessa olisi jos siinä ei näkisi jotain mikä vastaa todellisuutta ja todellisuuden visuaalisten kokemusten herättämiä tunteita. (Kylläpä kuulostaa kapulakieleltä.)

Käyttäjän HannesV kuva
Hannu Valjakka

Tyhmään kysymykseen voi ihan hyvin vastata kapulakielellä..kapulakieli on kumminkin siistimpää,kuin että sanois vaikka .. hautaa äijä pääs jonnekkin.. :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tuo saattaisi olla käyttökelpoinen tuolla puheenvuoron puolella mutta en uskalla kuvitellakaan vastausta. Enkä halua kuulla vastausehdotusarvailuja ; )